درد های مفصلی

درد های مفصلی

درد های مفصلی

درد های مفصلی

درمان آرتروز با سلول بنیادی

استفاده از سلول های بنیادی برای درمان بیماری ها قسمتی از پزشکی نوین و‌ پیشرو تحت عنوان پزشکی بازساختی (regenerative medicine) است. سلول های بنیادی، سلول هایی پایه ای در بدن انسان هستند که تحت شرایطی قابلیت تبدیل به سلول های اختصاصی مثل سلول غضروف، سلول ماهیچه قلب و غیره دارند. در این نوع درمان با بکارگیری این سلول های بنیادی قسمت های آسیب دیده ارگان های بدن ترمیم می شوند. سال های نه چندان پیش از این، رسیدن به این نقطه از توانایی درمان به منزله آرزو در علم پزشکی بوده است. بعنوان مثال در درمان آرتروز با سلول بنیادی ، با استفاده از سلول های مزانشیمال (نوعی از سلول های بنیادی با قابلیت غضروف سازی) غضروف آسیب دیده مفصل دچار تخریب در اثر آرتروز ترمیم و‌ بازسازی خواهد شد. این سلول ها در برخی قسمت های بدن یافت می شوند که مغز استخوان سرشار از این سلول ها می باشد. این روش کاملا با PRP که از پلاکت های خون جهت تحریک روند بازسازی استفاده می شود متفاوت است و درمانی پیشروتر و با تکنولوژی بالاتر است.

درمان آرتروز با سلول بنیادی

سن مناسب جهت سلول درمانی بین ۱۸ تا ۶۵ سال است که فرایند استخوان سازی فعال می باشد و هرچه سن کمتر باشد پاسخدهی بهتر خواهد بود زیرا سلول ها جوانتر بوده و قدرت تکثیر و بازسازی بیشتری دارند.
روش کار در درمان آرتروز با سلول بنیادی به این صورت است که مقداری سلول بنیادی غضروف ساز از مغز استخوان فرد دچار آرتروز استخراج می شود و سپس تحویل لابراتوار کشت سلول که ازمایشگاهی بسیار مجهز و‌ تحت شرایط کنترل شده و‌ استریل است، داده می شود. در آزمایشگاه سلول ها کشت داده می شوند و بعد از چند هفته تکثیر و‌ رسیدن به تعداد مشخصی از طریق یک تزریق داخل مفصلی وارد مفصل می شوند. سلول های وارد شده شروع به ترمیم قسمت های آسیب دیده غضروف می کنند و‌پس از مدتی، ترمیم غضروف اتفاق می افتد که این باعث بهبود وضعیت غضروف به لحاظ قوام و ضخامت شده و‌ نهایتا باعث کاهش درد و افزایش عملکرد بیمار می شود. معمولا بهبودی بعد از حدود شش ماه حاصل می شود.
لازم به ذکر است این روش در موارد آرتروز خفیف یا متوسط موثر بوده و اثرات مثبت آن برای سال ها باقی می ماند ولی در موارد شدید آرتروز تاثیر چندانی ندارد. شایان ذکر است که اصلاح سبک زندگی همچون کاهش وزن، اجتناب از حرکات فیزیکی سنگین و انجام ورزش های تقویتی عضلات چهار سر ران همچنان جزو ارکان مهم درمان آرتروز بوده و رعایت مسایل فوق کمک شایانی در دوام سلامت غضروف بازسازی شده خواهد داشت.


برای مقالات بیشتر به سایت دکتر اسکویی مراجعه فرمایید.

منبع:درمان آرتروز

زانو درد، علل، انواع و درمان درد زانو

زانو درد، علل، انواع و درمان درد زانو

درد زانو یک مشکل بسیار رایج است و در حالی که می تواند بسیار ناخوشایند و خسته کننده باشد، نکته مثبت این است که درد زانو اغلب یک مشکل قابل درمان است.

تشخیص درد زانو ابتدا نیاز به یک تاریخچه پزشکی متمرکز دارد که شامل جزئیات درد است مثل اینکه درد چگونه احساس می شود (مثل درد، تیر کشیدن یا سوزش)، جایی که درد قرار دارد (مثلا جلو یا پشت زانو)، زمانی که درد شروع شده است(برای مثال، به تدریج یا به طور ناگهانی)، و اینکه آیا اخیرا آسیب و جراحتی وجود داشته است (مانند ضربه به زانو).

علاوه بر یک تاریخچه پزشکی، پزشک شما یک بررسی مفصل زانو انجام داده و به طور بالقوه می تواند آزمایشات تصویربرداری برای تشخیص یا تایید تشخیص خود درخواست دهد.

در نهایت، درک دقیق علت درد زانوی شما برای شما و پزشکتان برای ایجاد یک برنامه درمان موثر که باعث پیشرفت روند بهبود زانو شود، کلیدی است.

 

زانو درد، علل، انواع و درمان درد زانو

 

علل

زانوی شما یک ساختار پیچیده دارد که متشکل از سه استخوان – قسمت پایین استخوان ران، قسمت بالای استخوان ساق و کاسه ی زانو است. و همچنین علاوه بر غضروف زیر کاسه ی زانو و بین استخوان ها برای محافظت و تثبیت زانو، رباط ها و تاندون های قوی وجود دارند که این استخوان ها را کنار هم نگه می دارند. آسیب یا بیماری که بر روی هر یک از این ساختارها تاثیر گذارد ممکن است منجر به درد شود.

 

دلایل رایج

اگر درد زانو داشته باشید، برخی از علل رایج عبارتند از:

 

آرتروز زانو

انواع مختلفی از آرتروز وجود دارد که بر مفصل زانو تأثیر می گذارند، دو نوع شایع تر آنها استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید است.

  • استئوآرتریت زانو به علت استهلاک غضروف در زانو ایجاد می شود و در افراد بالای 50 سال رایج تر است. همانطور که غضروف بیشتر از بین می رود، درد افزایش می یابد و اغلب به تدریج افزایش یافته و از تیر کشیدن در زمان حرکت زانو به یک درد دائمی خفیف و احساس درد پیشروی می کند.
  • آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است که به وسیله آن سیستم ایمنی بدن به مفاصل متعدد در بدن حمله می کند. علاوه بر درد، تورم، قرمزی و گرما روی کاسه ی زانو نیز ممکن است ایجاد شود. بر خلاف استئوآرتریت، درد زانو ناشی از آرتریت روماتوئید با افزایش فعالیت تمایل به بهبود دارد.

 

آسیب های رباط زانو

چهار رباط در زانوی شما وجود دارد، دو رباط جانبی و دو رباط صلیبی.

 

  • جراحت رباط جانبی

رباط های جانبی (جانبی بیرونی و جانبی داخلی) در کنار زانوی شما یافت می شوند و استخوان ران را به استخوان ساق پای شما متصل می کند. آسیب به رباط جانبی خارجی (MCL) اغلب از ضربه مستقیم به خارج از زانو حاصل می شود که باعث درد در داخل زانو می شود. ضربه ای به داخل زانو ممکن است باعث آسیب رباط جانبی داخلی (LCL) شود که موجب درد در خارج از زانو می شود.

 

  • جراحت رباط صلیبی

رباط صلیبی (صلیبی قدامی و صلیبی خلفی) در داخل مفصل زانو متقابل یکدیگر قرار می گیرند، در حالی که صلیب قدامی در جلو و صلیبی خلفی در پشت است. آسیب های رباط صلیبی قدامی شایع ترین نوع آسیب زانو است که اغلب از ضربه مستقیم یا تغییر ناگهانی جهت یا سرعت در هنگام دوییدن ناشی می شود. معمولا یک سر و صدای تق و توق، همراه با تورم ناگهانی و بیرون زدگی زانو شنیده می شود.

آسیب های رباط صلیبی خلفی غیرمعمول است و به طور کلی ناشی از وارد آمدن نوعی نیرو با انرژی بالا به زانو (به عنوان مثال، برخورد زانوی خم شده با داشبورد در طی یک تصادف اتومبیل) است. علاوه بر درد در پشت زانو، تورم زانو و سفتی علائم معمولی است که با آسیب به این رباط مرتبط هستند.

 

پاره شدن غضروف زانو  (منیسک)

دو قطعه غضروف سخت “C” شکل ( به نام منیسک) بین استخوان ران و ساق قرار دارند. پارگی منیسک یکی از علل شایع درد زانو است و ممکن است در جوانان (اغلب در طول ورزش) یا افراد مسن اتفاق بیفتد، هر چه غضروف با گذر سن ضعیف تر می شود احتمال پارگی آن نیز بالا می رود. علاوه بر درد، فردی که دچار پارگی منیسک شده است، ممکن است در ابتدا زمانی که پارگی منیسک رخ می دهد متوجه صدای تق شود. این حالت با توسعه تدریجی سفتی زانو و تورم، همراه با زانو زدن، قفل شدن زانو ادامه می یابد.

 

تاندونیت و پارگی کشکک زانو

تاندونیت کشکک زانو به التهاب تاندون کشکک زانو اشاره می کند که یک تاندون بزرگ است که کاسه ی زانو را به بالای بالای ران متصل می کند. تاندونیت کشکک زانو در افرادی که درگیر ورزش یا فعالیت هایی که نیاز به دویدن و پریدن مکرر دارند، شایع است. اغلب افراد دارای این مشکل، درد خفیف دائمی را که در هنگام فعالیت تیر می کشد، توصیف می کنند.

تاندونیت کشکک زانو تاندون کشکک زانو را تضعیف می کند و احتمال پارگی آن را بالا می برد. پارگی تاندون کشکک زانو موجب درد شدید، تورم روی زانو و احساس پارگی یا تکان خوردن می شود. بسته به درجه پارگی، فرد ممکن است در پایین کاسه ی زانو دندانه هایی مشاهده کند و احساس زانو زدن را تجربه کند.

 

سندرم درد پاتلوفمورال

سندرم درد پاتلوفمورال در نوجوانان و جوانان بیشتر رایج است و معمولا به علت فعالیت های شدید که بر روی زانو تاثیر می گذارند مانند راه رفتن، اسکات زدن و یا بالا رفتن از پله ها ایجاد می شود. این وضعیت موجب درد خفیف و درد زیر کاسه زانو می شود. حالت های غیر طبیعی زانو نیز ممکن است باعث ایجاد یا کمک به ایجاد این وضعیت شود. علاوه بر درد که با فعالیت هایی که نیاز به خم شدن زانو یا نشستن برای مدت زمان طولانی دارند (مثلا کار کردن پشت میز) بدتر می شود، فرد ممکن است هنگام ایستادن بعد از نشست طولانی مدت و یا بالا رفتن از پله ها، صدای تق و توق از زانو بشنود. تورم و قفل شدن زانو به ندرت در این سندرم دیده می شود.

 

کندرومالاسی کشکک

در بعضی از افراد مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال، وضعیتی به نام کندرومالاسی کشکک وجود دارد که به این معنی است که غضروف پشت زانو نرم شده و شروع به از بین رفتن کرده است. این مشکل از استفاده بیش از حد (مثل خم شدن زانوی بیش از حد) و یا آسیب زانو ایجاد می شود. علامت کندرومالاسی کشکک شامل احساس درد، به صورت تیر کشیدن یا درد، در مقابل، اطراف و یا پشت کاسه ی زانو است.

 

کیست بیکر

کیست بیکر ورم و برجستگی در پشت مفصل زانو است و گاهی اوقات نشانه ای از مشکل دیگری از قبیل پارگی منیسک است. اگر چه تمام کیست های بیکر باعث درد نمی شوند، در صورت بروز درد، درد کشیدگی در پشت زانو احساس می شود و اغلب با سفتی زانو همراه است و همچنین یک برآمدگی قابل مشاهده وجود دارد که با فعالیت بدتر می شود.

 

بورسیت جلوی کشککی 

بورس جلوی کشککی شما (کیسه ای پر از مایع) واقع در بالای کاسه ی زانو قرار دارد. بورسیت جلوی کشککی – هنگامی که بورس ملتهب می شود- اغلب در افرادی ایجاد می شود که معمولا زانو می زنند، مثل باغبان ها و یا نصاب پارکت. بصورت غیر رایج، عفونت، نقرس، آرتریت روماتوئید یا یک ضربه مستقیم به زانو ممکن است باعث برسیت شود. علاوه بر درد متوسط زانو که تنها با حرکت زانو یا هنگام تماس با ناحیه آسیب دیده احساس می شود، تورم سریع روی کاسه زانوی معمولا رخ می دهد.

 

سندروم ایلیوتیبیال

سندرم ایلیوتیبیال به التهاب باند ایلیوتیبیال اشاره دارد – یک مجموعه ضخیم از فیبر که در امتداد بیرون ران قرار دارند. التهاب باند ایلیوتیبیال معمولا در اثر استفاده بیش از حد، به خصوص در دونده ها اتفاق می افتد و باعث درد سوزش دار در خارج از مفصل زانو می شود. گاهی اوقات درد از ران به سمت لگن امتداد می یابد.


برای مقالات بیشتر به سایت دکتر اسکویی مراجعه فرمایید.


منبع:زانو درد

اسکن سه بعدی پا


اسکن سه بعدی پا

 

چه قدر با پای خود آشنایی دارید؟

هنگامی که بحث مراقبت از پا باشد، اکثر مردم تمایل به چشم پوشی از نشانه های هشدار دهنده زود هنگام درد داشته و در نهایت آسیب می بینند. پاهای شما بخش مهمی در عملکرد روزمره شما دارند. با این حال، تا زمانی که مشکلی برای پا ایجاد نشود، همه ما معمولا در فکر افزایش سطح سلامت و راحتی پای خود نیستیم. پای صاف یا عدم تعادل پا می تواند به درد پا، درد زانو، درد کمر، درد پشت و حتی درد شانه منجر شود. پس شما واقعا باید چه چیزهایی در مورد پاهای خود بدانید و درک کنید؟

 

اسکن پا چیست؟

اگر به فکر استفاده از ارتز سفارشی سازی شده شخصی هستید، یک مرکز ارتوپدی فنی می تواند برایتان اسکن پا انجام دهد تا متوجه عدم تعادل در پاهای شما که ممکن است منجر به مشکلات زانو، کمر، پشت و شانه گردد، شود. اسکن پا نشان می دهد که ارتز عملکردی چگونه ممکن است به شما کمک کند. پس از اسکن پا، دستگاه اسکن یک گزارش حاوی شاخص پایداری/چرخش پا، ارزیابی پا و ارزیابی بدن ارائه می دهد. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد شکل، اندازه، فشار و حرکت پاهای خود، توصیه می کنیم که پای خود را حداقل یک بار در سال اسکن کنید. اسکن پا می تواند همه چیزهایی را که می خواهید راجع به پای خود بدانید از جمله نوع قوس، چرخش، نقاط فشار، اندازه گیری سایز پا و حتی آنالیز حرکت را بررسی کرده و نتایج را نشان دهد. شما باید ابتدا نه تنها در مورد پاهای خود، بلکه در مورد سایر قسمت های بدن نیز درک کنید که چرا احساس درد دارید. به یاد داشته باشید که پای شما پایه و اساس سلامت کلی بدن شما است.

 

تحلیل شاخص پایداری/چرخش پا

یک الگوریتم اختصاصی مبتنی بر 16 معیار اندازگیری مختلف پایه است. شاخصی که چه از یک فوم کست یا اسکن لیزر از پاها گرفته شده باشد، نشان دهنده مقدار صافی قوس پا است. هر چه این مقدار بیشتر شود، پا صاف تر است. از مشکلات صاف بودن کف پا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پاها به راحتی خسته می شوند
  • پاهای دردناک، به ویژه در قسمت های قوس و پاشنه پا
  • تورم کف پا
  • حرکات پا، مانند ایستادن روی انگشتان پا، دشوار است
  • درد کمر و پا

شاخص نشان دهنده شدت مشکل در قوس پا است، از بهینه تا شدید درجه بندی می شود. به عنوان مثال، شاخص 102 درجه متوسط است. عدم تعادل پا در هر سطحی که درمان نشده باشد ممکن است منجر به مشکلات مزمن در سراسر بدن شما شود.

  • بهینه (0-34)
  • خفیف (35-84)
  • متوسط (85-124)
  • شدید (بیشتر از 125)

 

مزایای اسکن سه بعدی پا

 

 

تصور کنید یک فناوری وجود دارد که می تواند در کمتر از 30 ثانیه تا چند دقیقه به شما برای رسیدن به احساس عالی در پاها کمک کند. با تشکر از تکنولوژی اسکن سه بعدی، شما می توانید از تجربه فوق العاده مشاهده و اندازه گیری و بررسی سه بعدی بهره مند شوید. اسکن سه بعدی به شما یک راه حل سفارشی مختص خود شما برای کمک به ایجاد سبک زندگی سالم و فعال ارائه می دهد. تفاوتی ندارد که شما یک ورزشکار درجه یک یا معلم مدرسه هستید که ساعات زیادی سر پاست، اسکن سه بعدی می تواند یک نتیجه عالی برای انتخاب کفش و پاپوش مناسب برای پای شما با بالاترین کارایی ارائه دهد.

آیا اسکن سه بعدی یا گچ گیری برای ارتزهای سفارشی مفیدتر هستند؟ بله، اسکن های سه بعدی می توانند در تهیه ارتزهای سفارشی نقش مهمی بازی کنند.

امروزه اسکنرهای پا بیشتر از همیشه استفاده می شوند. این دستگاه ها با ارائه تصاویر دقیق از پاها، نمای کلی از سلامت موضعی بیماران را ارائه می دهند. اسکنرها می توانند دقتی به اندازه یک چهارم پهنای موی انسان داشته باشند.

ناهماهنگی های پا، که ممکن است با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نباشند، با تصاویر دقیق و گرافیکی فراهم شده که نتیجه اسکن بیماران را توضیح می دهد، نشان داده می شوند. در عرض چند دقیقه، می توانید تعیین کنید که آیا بیمار کاندیدای دریافت ارتز سفارشی است یا خیر، و اگر چنین نیاز به ارتز سفارشی مشخص شود، نتیجه اسکن بیمار را می توان مستقیما از نرم افزار ارسال کرد.

روند ساخت یک ارتز پای سفارشی شامل اندازگیری سه بعدی پا، فرایند طراحی ارتز و مرحله تولید است. طراحی و ساخت یک ارتز به مشخصات بدست آمده از آزمایشات شامل ارزیابی کامل بالینی، آزمایش بیومکانیک، تجزیه و تحلیل راه رفتن و اسکن پا مرتبط است.

یه منظور گرفتن مدل سه بعدی پای انسان، سه نوع اصلی اسکنر دیجیتال یا سه بعدی قابل قبول در حال حاضر وجود دارد:

  • مثلث لیزری (نور قرمز)
  • نور ساختاری (نور سفید یا مادون قرمز)
  • دیجیتالی سازی تماس

مثلث لیزری از نور لیزر برای اندازه گیری فاصله بین منبع لیزر و پای برای ایجاد یک مدل دقیق از پا استفاده می کند.

اسکنرهای نور ساختاری از همان مثلث سازی در اسکن لیزر استفاده می کنند، با این حال به جای استفاده از نور لیزر، یک الگوی نور بر روی یک شی را طراحی کرده و فاصله را به منبع نور محاسبه می کنند.

جهت دیجیتالی سازی تماس از یک ماتریس پین سه بعدی استفاده می شود تا شکل پا را بدست آورد.

برای مطالب بیشتر به سایت حکیم کیلنیک مراجعه فرماید.

منبع:اسکن سه بعدی پا